Fazole s anglickou slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole s anglickou slaninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13318 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
200 g | Fazole bílé |
1 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 997,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Fazole bílé, Feferony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole s anglickou slaninou postup přípravy receptu:
1 | Propláchnuté fazole namočíme do studené vody nejméně na 6 hodin a potom je v téže vodě uvaříme do měkka (vodu nesolíme). Uvařené fazole slijeme na síto a necháme okapat. |
2 | Slaninu a oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Na pánvičce osmažíme nejdříve slaninu, na ní osmahneme cibuli. Přidáme do mísy s fazolemi, osolíme a ochutíme nasekanou feferonkou. Podle chuti okyselíme trochou octa. Vše dobře promícháme a necháme v chladu odležet. |
3 | Podáváme s tmavým chlebem nebo bagetou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Anglickou slaninu můžeme nahradit šunkou.