Recept

Francouzské brambory s kysaným zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13319
Kategorie: Brambory

Ingredience

700 g Brambory
2 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Sádlo škvařené
300 g Salám jemný
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
300 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 389kJ
10% Sacharidy 37 g
55% Tuky 42 g
46% Sodík 911 mg
26% Bílkoviny 15 g

Francouzské brambory s kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Oloupané syrové brambory nakrájíme na kolečka silná asi půl centimetru. Oloupanou cibuli rozkrájíme na tenká kolečka, salám nastrouháme nebo pokrájíme na nudličky. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu.

2

Do pekáčku vymaštěného sádlem (nebo máslem) klademe těsně vedle sebe kolečka brambor, osolíme je a opepříme. Poklademe vrstvu kysaného zelí, nastrouhaného salámu a nakonec vrstvu cibule. Vrstvy opakujeme, horní vrstvu tvoří brambory, které ještě osolíme a opepříme.

3

Vše zalijeme smetanou ke šlehání a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept