Fazolkový salát s tatarskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolkový salát s tatarskou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13322 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Fazolové lusky zelené |
3 ks | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
200 ml | Omáčka tatarská |
100 g | Salám jemný |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 264,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Hřebíček, Kopr čerstvý, Salám jemný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka tatarská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolkový salát s tatarskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné fazolové lusky uvaříme v osolené vodě spolu se 3 hřebíčky. Uvařené fazolky zchladíme a nakrájíme na menší kousky. |
2 | Připravené fazolky promícháme s tatarskou omáčkou a jemně nasekaným koprem. Nakonec vmícháme na nudličky pokrájený salám. |
3 | Podáváme jako rychlou večeři s pečivem. |
Poznámka
Servírujeme studené.