Drůbková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbková polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13323 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,3 ks | Brokolice |
0,5 ks | Kedlubna |
400 g | Kuřecí drůbky |
0,3 ks | Květák |
1 ks | Mrkev kořen |
5 polévková lžíce | Nudle vaječné |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 277,8mg |
Draslík | 604,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Kuřecí drůbky, Květák, Nudle vaječné, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbková polévka postup přípravy receptu:
1 | Propláchnuté kuřecí drůbky zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř do měkka. Přidáme očištěnou zeleninu, vaříme, až vše změkne. |
2 | Vývar scedíme, z drůbků obereme maso a nadrobno je nakrájíme, uvařenou zeleninu rozkrájíme na kousky. Vývar uvedeme do varu, zavaříme do něj nudle, přidáme maso, zeleninu a necháme jen přejít varem. |
3 | Při podávání posypeme polévku nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.