Dietní karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dietní karbanátky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13324 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
200 g | Hovězí maso zadní |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Párky telecí |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřová plec |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 282,4mg |
---|---|
Cholesterol | 136,2mg |
Draslík | 209,4mg |
Vláknina | 195,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Párky telecí, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dietní karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Žemle nakrájíme na plátky a zvlhčíme vodou. Omyté maso a párek umeleme spolu se žemlemi. Směs osolíme, okořeníme nasekanými bylinkami, přidáme vejce, trochu mouky a vše dobře promícháme. |
2 | Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky, které urovnáme do pekáče s trochou vody a pečeme. Během pečení karbanátky obracíme, podle potřeby podléváme. Nakonec přidáme kousek másla. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.