Dušené kedlubny se šunkou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kedlubny se šunkou a sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13326 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
700 g | Kedlubna |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 51,8mg |
Draslík | 344,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kedlubna, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kedlubny se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané kedlubny nakrájíme na nudličky, vložíme je na část rozehřátého másla, mírně podlijeme vodou, osolíme a dusíme téměř do měkka. |
2 | Přidáme šunku, pokrájenou na nudličky, zakapeme citronovou šťávou a dusíme zcela do měkka. |
3 | Při podávání pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. |
4 | Vhodnou příloohou jsou vařené brambory. |
Poznámka
Servírujeme teplé.