Recept

Dušené kedlubny se šunkou a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13326
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
700 g Kedlubna
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
200 g Šunka dušená
50 g Sýr Eidam cihla 40%
0,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 164kJ
3% Sacharidy 12 g
27% Tuky 20 g
16% Sodík 314 mg
25% Bílkoviny 14 g

Dušené kedlubny se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Oloupané kedlubny nakrájíme na nudličky, vložíme je na část rozehřátého másla, mírně podlijeme vodou, osolíme a dusíme téměř do měkka.

2

Přidáme šunku, pokrájenou na nudličky, zakapeme citronovou šťávou a dusíme zcela do měkka.

3

Při podávání pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

4

Vhodnou příloohou jsou vařené brambory.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept