Hovězí závitky s párkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky s párkem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13332 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí maso zadní |
0,5 ks | Kedlubna |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Párky drůbeží lahůdkové |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 93,0mg |
Draslík | 44,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Párky drůbeží lahůdkové, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky s párkem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, rozklepeme do šířky a mírně osolíme. Na každý plátek dáme kousek párku, stočíme do závitku a upevníme jehlami. Závitky opečeme nasucho po všech stranách, mírně podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. |
2 | Potom k masu přidáme očištěnou, na nudličky krájenou zeleninu, do šťávy přidáme mouku rozmíchanou v troše vody a krátce povaříme. |
3 | Nakonec omáčku dochutíme kouskem másla a nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.