Kuřecí stehna na rozmarýnu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna na rozmarýnu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13334 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
800 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 ks | Hřebíček |
4 ks | Kuřecí stehna |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 166,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Hřebíček, Kuřecí stehna, Olej stolní, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna na rozmarýnu postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, shrneme stranou, vložíme omytá stehna a opečeme je po obou stranách. Přidáme na kousky pokrájené, oloupané brambory, sůl, víno, koření, rozmarýn a trochu vody. Vše dusíme pod poklicí v troubě. Během dušení směs občas zamícháme. |
2 | K poloměkkým stehnům přidáme oloupaná rajčata rozkrájená na kousky a dále dusíme. |
3 | Když maso i brambory změknou, posypeme pokrm nasekanou petrželkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Bílé víno můžeme vynechat.