Recept

Zeleninový krém s krupkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13336

Ingredience

0,5 ks Bujón hovězí
80 g Krupky trhané
2 dl Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
500 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 197 kcal
Kilojoule 825kJ
8% Sacharidy 30 g
8% Tuky 6 g
25% Sodík 505 mg
15% Bílkoviny 8 g

Zeleninový krém s krupkami postup přípravy receptu:

1

Krupky spaříme vařící vodou, scedíme, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme do poloměkka. Přidáme zeleninu, vaříme vše do měkka.

2

Část zeleniny oddělíme, zbylou zeleninu i vývar s krupkami rozmixujeme a uvedeme do varu. Přidáme mléko, špetku muškátu, bujón, krátce povaříme.

3

Polévku rozdělíme na talíře, přidáme kousek másla, oddělenou zeleninu a nasekanou pažitku.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept