Zeleninový krém s krupkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový krém s krupkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13336 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
0,5 ks | Bujón hovězí |
80 g | Krupky trhané |
20 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
500 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 11,1mg |
Draslík | 80,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Muškátový květ, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový krém s krupkami postup přípravy receptu:
1 | Krupky spaříme vařící vodou, scedíme, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme do poloměkka. Přidáme zeleninu, vaříme vše do měkka. |
2 | Část zeleniny oddělíme, zbylou zeleninu i vývar s krupkami rozmixujeme a uvedeme do varu. Přidáme mléko, špetku muškátu, bujón, krátce povaříme. |
3 | Polévku rozdělíme na talíře, přidáme kousek másla, oddělenou zeleninu a nasekanou pažitku. |
Poznámka
Servírujeme teplé.