Švestková povidla bez míchání - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 320 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestková povidla bez míchání
Celkový čas: | 320 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 300 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13338 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
350 g | Cukr krupice |
1,5 dl | Ocet kvasný lihový |
2500 g | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 393,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestková povidla bez míchání postup přípravy receptu:
1 | Omyté švestky vypeckujeme, rozpůlíme, posypeme cukrem a zalijeme octem. Necháme v chladu 12 hodin stát. |
2 | Potom švestky vložíme do teflonového kastrolu a vaříme na mírném ohni 4 - 5 hodin (nesmíme míchat). Když se téměř všechna tekutina odpaří a povidla houstnou, dovaříme je za stálého míchání do husta. |
3 | Povidla naplníme do čistých skleniček a po vychladnutí dobře uzavřeme. |