Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13339
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Brambory vařené ve slupce
150 g Krupky trhané
1 kávová lžička Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej stolní
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Salám jemný
1 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 562kJ
12% Sacharidy 42 g
59% Tuky 44 g
41% Sodík 818 mg
24% Bílkoviny 14 g

Krupkové řízky postup přípravy receptu:

1

Krupky spaříme, scedíme, vsypeme do vařící osolené vody, přidáme lžičku másla a vaříme do měkka. Uvařené krupky scedíme a necháme okapat.

2

Brambory oloupeme, vychladlé nastrouháme na jemno. Přidáme krupky, jedno vejce, nasekanou petržel a 2 lžíce mouky. Vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme jemně pokrájený salám a podle potřeby trochu strouhanky.

3

Z těsta tvarujeme menší tenké řízky. Obalíme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Řízky smažíme na oleji po obou stranách do růžova.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou. Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept