Krupkové řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupkové řízky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13339 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Brambory vařené ve slupce |
150 g | Krupky trhané |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Salám jemný |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 411,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 178,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Olej stolní, Salám jemný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupkové řízky postup přípravy receptu:
1 | Krupky spaříme, scedíme, vsypeme do vařící osolené vody, přidáme lžičku másla a vaříme do měkka. Uvařené krupky scedíme a necháme okapat. |
2 | Brambory oloupeme, vychladlé nastrouháme na jemno. Přidáme krupky, jedno vejce, nasekanou petržel a 2 lžíce mouky. Vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme jemně pokrájený salám a podle potřeby trochu strouhanky. |
3 | Z těsta tvarujeme menší tenké řízky. Obalíme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Řízky smažíme na oleji po obou stranách do růžova. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou. Servírujeme teplé.