Švestkové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkové knedlíky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1334 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Cukr moučkový |
340 g | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko polotučné |
900 g | Mouka pšeničná hrubá |
20 g | Sůl |
1400 g | Švestky |
300 g | Tvaroh tvrdý |
80 g | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 80,6mg |
Draslík | 231,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Švestky, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Do vařícího mléka přidáme máslo, osolíme a za stálého promíchávání zasypeme prosátou hrubou moukou. Vzniklé těsto stále mícháme, až se odpaří a nelepí na stěny nádoby. Potom těsto necháme prochladnout. |
2 | Do prochladlého těsta přidáme vejce a těsto propracujeme na hladké a tažné. Rozválíme je na tenký plát a nakrájíme na čtverce 4x4cm. Do středu klademe omyté a otřené čerstvé švestky. Zabalíme knedlíky. |
3 | Knedlíky vkládáme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme. |
4 | Při podávání okapané knedlíky posypeme jemně nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme je rozpuštěným máslem. |