Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1334
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

300 g Cukr moučkový
340 g Máslo čerstvé
600 ml Mléko polotučné
900 g Mouka pšeničná hrubá
20 g Sůl
1400 g Švestky
300 g Tvaroh tvrdý
80 g Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 840 kcal
Kilojoule 3 515kJ
33% Sacharidy 118 g
42% Tuky 32 g
40% Sodík 795 mg
38% Bílkoviny 22 g

Švestkové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Do vařícího mléka přidáme máslo, osolíme a za stálého promíchávání zasypeme prosátou hrubou moukou. Vzniklé těsto stále mícháme, až se odpaří a nelepí na stěny nádoby. Potom těsto necháme prochladnout.

2

Do prochladlého těsta přidáme vejce a těsto propracujeme na hladké a tažné. Rozválíme je na tenký plát a nakrájíme na čtverce 4x4cm. Do středu klademe omyté a otřené čerstvé švestky. Zabalíme knedlíky.

3

Knedlíky vkládáme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.

4

Při podávání okapané knedlíky posypeme jemně nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme je rozpuštěným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept