Gratinované Svatojakubské mušle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované Svatojakubské mušle
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Mike |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (4%) |
Ocenění: | |
ID receptu: | 13349 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
16 ks | Mušle svatojakubské |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
20 g | Petržel - nať |
40 g | Strouhanka |
20 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 32,2mg |
Draslík | 494,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 42,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Strouhanka, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mušle svatojakubské, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované Svatojakubské mušle postup přípravy receptu:
1 | Očistíme mušle od tuhého svalu a osušíme. Nastrouháme Parmezán. |
2 | Smícháme strouhanku, petržel, Parmezán. |
3 | Mušle vložíme do lastur (alternativně můžeme použít malé zapékací misky), posypeme směsí strouhanky a přelijeme trošku oleje. |
4 | Vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Zapékáme, dokud strouhanka nezíská oranžový nádech. |
5 | Před servírováním pokapeme citrónovou šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Skvělé