Recept

Koláčky bramborové s džemem

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1335

Ingredience

2 kg Brambory vařené ve slupce
100 g Cukr krupice
30 g Droždí
4 polévková lžíce Džem jahodový
0,1 l Mléko polotučné
300 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
50 g Solamyl
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 811kJ
21% Sacharidy 76 g
14% Tuky 10 g
32% Sodík 648 mg
21% Bílkoviny 12 g

Koláčky bramborové s džemem postup přípravy receptu:

1

Kvásek z vlažného mléka,lžíce cukru, droždí a trochy mouky necháme vykynout.

2

V míse smícháme mouku s cukrem, škrobovou moučkou, solí, citrónovou kůrou a nastrouhanými bramborami.

3

Žloutky a kváskem zaděláme těsto, nakonec přilijeme vlažné máslo.

4

Zpracujeme tužší těsto které ihned vyválíme na plát, ten rozkrájíme na čtverce cca 8x8 a naplníme je džemem.

5

Složíme protilehle k sobě, tak vzniknou šátečky. Necháme je v teple kynout.

6

Vykynuté potřeme bílkem a pečeme na vymaštěném plechu nebo pečícím papíru v předehřáté troubě do zlatova.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept