Koláčky bramborové s džemem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláčky bramborové s džemem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1335 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 kg | Brambory vařené ve slupce |
100 g | Cukr krupice |
30 g | Droždí |
4 polévková lžíce | Džem jahodový |
100 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
50 g | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 62,3mg |
Draslík | 939,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem jahodový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláčky bramborové s džemem postup přípravy receptu:
1 | Kvásek z vlažného mléka,lžíce cukru, droždí a trochy mouky necháme vykynout. |
2 | V míse smícháme mouku s cukrem, škrobovou moučkou, solí, citrónovou kůrou a nastrouhanými bramborami. |
3 | Žloutky a kváskem zaděláme těsto, nakonec přilijeme vlažné máslo. |
4 | Zpracujeme tužší těsto které ihned vyválíme na plát, ten rozkrájíme na čtverce cca 8x8 a naplníme je džemem. |
5 | Složíme protilehle k sobě, tak vzniknou šátečky. Necháme je v teple kynout. |
6 | Vykynuté potřeme bílkem a pečeme na vymaštěném plechu nebo pečícím papíru v předehřáté troubě do zlatova. |
Poznámka