Houbová omeleta s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová omeleta s bylinkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13353 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Dýňová semínka |
500 g | Lišky čerstvé |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
1 špetka | Šafrán |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 622,8mg |
Draslík | 265,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Dýňová semínka, Řeřicha, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová omeleta s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozkvedláme se solí, pepřem a špetkou šafránu. Houby očistíme, malé rozpůlíme a větší nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nadrobno rozkrájíme, slaninu krájíme na kostičky. |
2 | Na pánvi vyškvaříme připravenou slaninu, přidáme cibuli a osmahneme ji, Přisypeme houby a dusíme je, až se odpaří všechna voda. Míchanici osolíme a opepříme. |
3 | Na jiné pánvi rozpustíme máslo a usmažíme na něm postupně 4 omelety. Každou omeletu naplníme houbovou směsí, posypeme nasekanými bylinkami, nastrouhaným sýrem a přehneme. |
4 | Nakonec naplněné omelety krátce prohřejeme, aby se rozpustil sýr. Na talířích je posypeme dýňovými semínky a ozdobíme lístky čerstvých bylinek. |
Poznámka
Servírujeme teplé.