Recept

Houbová omeleta s bylinkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13353
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Dýňová semínka
500 g Lišky čerstvé
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Řeřicha
1 špetka Šafrán
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
40 g Sýr Parmezán
10 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 331kJ
2% Sacharidy 9 g
27% Tuky 20 g
29% Sodík 587 mg
47% Bílkoviny 26 g

Houbová omeleta s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Vejce rozkvedláme se solí, pepřem a špetkou šafránu. Houby očistíme, malé rozpůlíme a větší nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nadrobno rozkrájíme, slaninu krájíme na kostičky.

2

Na pánvi vyškvaříme připravenou slaninu, přidáme cibuli a osmahneme ji, Přisypeme houby a dusíme je, až se odpaří všechna voda. Míchanici osolíme a opepříme.

3

Na jiné pánvi rozpustíme máslo a usmažíme na něm postupně 4 omelety. Každou omeletu naplníme houbovou směsí, posypeme nasekanými bylinkami, nastrouhaným sýrem a přehneme.

4

Nakonec naplněné omelety krátce prohřejeme, aby se rozpustil sýr. Na talířích je posypeme dýňovými semínky a ozdobíme lístky čerstvých bylinek.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept