Recept

Lilek prokládaný rajčaty a sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 13354
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 stroužek Česnek
4 ks Lilek
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 ks Rajčata
8 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 443kJ
7% Sacharidy 26 g
34% Tuky 25 g
11% Sodík 213 mg
32% Bílkoviny 18 g

Lilek prokládaný rajčaty a sýrem postup přípravy receptu:

1

Omyté lilky několikrát podélně nakrojíme asi do poloviny plodu. Řezy osolíme, necháme chvíli odležet. Sýr a omytá rajčata nakrájíme na plátky silné asi 4 mm.

2

Česnek drobně nasekáme, smícháme s nasekanými lístky rozmarýnu a olejem (asi 2 větvičky rozmarýnu ponecháme na ozdobu).

3

Řezy v lilku osušíme, střídavě do nich vkládáme kolečka rajčat a plátky sýra. Lilky položíme po jednom na kusy alobalu, potřeme je ochuceným olejem a dobře zabalíme. Grilujeme asi 50 minut do měkka.

4

Hotové lilky opatrně rozbalíme a upravíme na talíře. Ozdobíme je snítkou rozmarýny.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept