Recept

Koláč se švestkami a kysanou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13355

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
300 g Listové těsto
0,5 kávová lžička Skořice mletá
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vejce slepičí
100 g Zakysaná smetana
500 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 907kJ
6% Sacharidy 21 g
17% Tuky 13 g
2% Sodík 35 mg
9% Bílkoviny 5 g

Koláč se švestkami a kysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Lístkové těsto rozválíme, vyložíme jím vymaštěnou koláčovou formu (okraje povytáhneme).

2

Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Urovnáme je na připravené těsto.

3

Kysanou smetanu smícháme se sladkou smetanou a s cukrem, rozkvedláme v nich vejce, ochutíme skořicí. Krémem přelijeme švestky.

4

Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut a zároveň s koláčem vložíme do trouby šálek s vodou.

5

Po upečení vychladlý koláč pocukrujeme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept