Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13359

Ingredience

1 ks Bazalka
500 g Brambory
2 ks Cibule
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kg Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 682kJ
11% Sacharidy 40 g
28% Tuky 21 g
13% Sodík 258 mg
30% Bílkoviny 17 g

Zapékané ratatouille postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

2

Očištěné papriky rozkrájíme na kousky, oloupanou cibuli pokrájíme na špalíky. Orestujeme na oleji.

3

Omyté bylinky natrháme, smícháme je se žloutky, kysanou s sladkou smetanou, osolíme a opepříme. Přidáme polovinu dávky nastrouhaného sýru.

4

Část brambor urovnáme do vymaštěného pekáčku. Na ně dáme část paprik a cibule, přikryjeme bramborami, nahoru znovu dáme zeleninu. Vše posypeme zbylým sýrem.

5

Pokrm pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept