Jednoduchý recept

Uzený losos s citronovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 13366
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
750 g Fazolové lusky zelené
8 ks Losos uzený
70 g Máslo čerstvé
1 ks Meduňka
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Saturejka
1 kávová lžička Sůl
0,3 kávová lžička Tabasco
5 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

68% Kalorie 1,341 kcal
Kilojoule 5 610kJ
14% Sacharidy 52 g
72% Tuky 54 g
38% Sodík 763 mg
296% Bílkoviny 167 g

Uzený losos s citronovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyjeme fazolky a saturejku, fazolky nakrájíme na kousky a obojí přelijeme horkou osolenou vodou a vaříme asi 20 minut doměkka.

2

V hrnku rozpustíme máslo. Do misky vložíme žloutky, citronovou kůru a šťávu, špetku soli, pepř a 2 lžíce vody. Misku ponoříme do vodní lázně a šleháme, až krém zhoustne. Potom po kapkách přimícháme tekuté máslo a nakonec přidáme tabasco.

3

Fazolky slijeme a odstraníme saturejku. Lusky upravíme na talíře a přidáme po dvou plátcích uzeného lososa. Přelijeme je citronovou omáčkou a ozdobíme meduňkou.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Uzeného lososa můžeme nahradit šunkou od kosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept