Recept

Rajčata zapékaná s bramborami a šalvějí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 13367

Ingredience

400 g Brambory
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
125 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 857kJ
6% Sacharidy 23 g
10% Tuky 8 g
11% Sodík 222 mg
23% Bílkoviny 13 g

Rajčata zapékaná s bramborami a šalvějí postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do měkka, slijeme je a po prochladnutí oloupeme. Rajčata omyjeme a spolu s bramborami je nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka.

2

Čerstvou šalvěj omyjeme a osušíme, lístky otrháme. V pánvi rozpálíme olej a lístky na něm zprudka osmahneme.

3

Kolečka brambor, rajčat a cibule urovnáme do vymaštěného pekáčku, osolíme, opepříme a pokapeme olejem ochucených šalvějí. Můžeme přidat i šalvějové lístky.

4

Pokrm posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept