Jablkové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 1337 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
700 g | Brambory vařené |
2000 g | Jablka |
300 g | Máslo čerstvé |
700 g | Mouka pšeničná hrubá |
10 g | Skořice mletá |
20 g | Sůl |
700 g | Tvaroh jemný |
80 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 69,8mg |
Draslík | 458,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Jablka, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme prosátou mouku, sůl, tvaroh a vejce. Vše zpracujeme v těsto. |
2 | Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. |
3 | Těsto vyválíme na plát a nakrájíme na stejné čtverce. Do středu položíme čtvrtky jablek, zabalíme a tvarujeme kulaté knedlíky. |
4 | Knedlíky vložíme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme. |
5 | Při podávání přelijeme knedlíky rozpuštěným máslem a posypeme je moučkovým cukrem a mletou skořicí. |