Pórková polévka s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórková polévka s vepřovým masem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13370 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová plec |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 95,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Olej stolní, Pepř bílý, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Pórek, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórková polévka s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky a zprudka opečeme na oleji. Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli přisypeme k masu, společně opékáme. Přilijeme vývar a pod poklicí vaříme asi 30 minut do měkka. |
2 | Očištěný pórek pokrájíme na špalíčky, oloupané brambory rozkrájíme na kostičky. Obojí přidáme do vařící polévky, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Zvolna vaříme ještě 30 minut. |
3 | Nakonec polévku posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.