Kuře pečené na celeru a česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené na celeru a česneku
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13372 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Celer řapíkatý |
10 stroužek | Česnek |
1000 g | Kuře |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 187,7mg |
Draslík | 610,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Kuře, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Sherry brandy, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře pečené na celeru a česneku postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře naporcujeme a osolíme. |
2 | Řapíkatý celer a petrželku nadrobno nasekáme, osmažíme na oleji. Přidáme kuře, zlehka je opečeme po obou stranách, podlijeme brandy a přidáme česnek. Kastrol přiklopíme poklicí a v troubě kuře zvolna dusíme. Podle potřeby podléváme vývarem. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.