Kuřecí kousky se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí kousky se šunkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13373 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1200 g | Kuře |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 282,0mg |
Draslík | 449,1mg |
Vláknina | 693,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuře, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Šafrán, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí kousky se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře nakrájíme na kousky, osolíme je a opečeme po všech stranách na oleji. Podlijeme trochou vody, zvolna dusíme. |
2 | Na oleji zpěníme jemně pokrájenou šunku, cibuli a česnek. Přidáme očištěnou, na nudličky rozkrájenou papriku, špetku šafránu, nasekanou petrželku a vše krátce podusíme. Směs přidáme ke kuřeti, dusíme, až se šťáva téměř odpaří a kuře změkne. |
3 | Kousky masa vyjmeme, do šťávy vmícháme žloutky, rozmíchané se lžící vody, přihřejeme k varu, ale nevaříme. |
4 | Pokrm rozdělíme na talíře, podlijeme šťávou se šunkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.