Těstoviny s hovězí roštěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s hovězí roštěnou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13377 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Těstoviny čtyřvaječné |
5 polévková lžíce | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
120 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 42,8mg |
Draslík | 754,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek, Sherry brandy, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s hovězí roštěnou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na nudličky. Sójovou omáčku smícháme se sherry, přelijeme přes maso, promícháme a necháme 15 minut odležet. |
2 | Omytý pórek rozkrájíme na kousky, očištěné houby krájíme na plátky. Těstoviny uvaříme podle návodu, slijeme a necháme okapat. |
3 | V pánvi na rozpáleném oleji opečeme za stálého míchání připravené maso. Vyjmeme je a necháme na teplém místě. |
4 | Do výpeku vložíme houby s pórkem a smažíme je asi 5 minut. Podlijeme vínem, vrátíme zpět maso, směs podle chuti osolíme a opepříme. |
5 | Nakonec maso promícháme s uvařenými těstovinami a pokrm ozdobíme pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.