Recept

Dušená kapusta v listovém těstě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13378
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Kapusta hlávková
1 ks Kerblík
300 g Listové těsto
3 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
50 g Ořechy lískové
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
100 g Šalotka
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Gouda 45%
1 ks Vaječný žloutek slepičí
350 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 798 kcal
Kilojoule 3 338kJ
24% Sacharidy 88 g
401% Tuky 301 g
37% Sodík 731 mg
44% Bílkoviny 25 g

Dušená kapusta v listovém těstě postup přípravy receptu:

1

Očištěnou kapustu nakrouháme, omytý pórek nakrájíme na kolečka, oloupanou mrkev krájíme na kostičky a šalotku rozčtvrtíme.

2

Připravenou zeleninu nasypeme spolu s nasekanými ořechy na rozpálený olej a osmahneme. Přilijeme vývar se smetanou a dusíme asi 15 minut. Směs osolíme a opepříme.

3

Z listového těsta vyválíme tenký plát, částí vyložíme zapékací mísu. Na těsto poklademe dušenou zeleninu, posypeme ji nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem. Okraje těsta přehneme přes zeleninu a potřeme je žloutkem. Jako pokličkou překryjeme zbylým plátem těsta a opět potřeme žloutkem.

4

Pokrm pečeme v silně vyhřáté troubě asi 12 minut. Každou porci ozdobíme čerstvým kerblíkem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept