Dušená kapusta v listovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená kapusta v listovém těstě
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13378 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Kapusta hlávková |
1 ks | Kerblík |
300 g | Listové těsto |
3 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
50 g | Ořechy lískové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
100 g | Šalotka |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Gouda 45% |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
350 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 140,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 320,6mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Kerblík, Olej slunečnicový, Ořechy lískové, Šalotka, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená kapusta v listovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kapustu nakrouháme, omytý pórek nakrájíme na kolečka, oloupanou mrkev krájíme na kostičky a šalotku rozčtvrtíme. |
2 | Připravenou zeleninu nasypeme spolu s nasekanými ořechy na rozpálený olej a osmahneme. Přilijeme vývar se smetanou a dusíme asi 15 minut. Směs osolíme a opepříme. |
3 | Z listového těsta vyválíme tenký plát, částí vyložíme zapékací mísu. Na těsto poklademe dušenou zeleninu, posypeme ji nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem. Okraje těsta přehneme přes zeleninu a potřeme je žloutkem. Jako pokličkou překryjeme zbylým plátem těsta a opět potřeme žloutkem. |
4 | Pokrm pečeme v silně vyhřáté troubě asi 12 minut. Každou porci ozdobíme čerstvým kerblíkem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.