Recept

Zelné závitky s paprikovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13379
Kategorie: Maso

Ingredience

4 krajíc Chléb toastový
1 ks Cibule
2 ks Jalovec
2 polévková lžíce Jíška instantní
2 ks Kachní prsa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
375 ml Vývar z hovězích kostí
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 449kJ
5% Sacharidy 17 g
28% Tuky 21 g
30% Sodík 598 mg
42% Bílkoviny 24 g

Zelné závitky s paprikovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Zelné listy přelijeme vroucí osolenou vodou a blanšírujeme 5 minut. Krajíčky chleba pokapeme smetanou, omyté maso nakrájíme na kousky a oloupanou cibuli na jemno nasekáme.

2

Maso s cibulí i chlebem rozmixujeme, do hmoty přidáme vejce, roztlučený jalovec a lžičku tymiánu. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.

3

Na každý zelný list dáme kousek nádivky, zavineme a spíchneme párátkem.

4

Rozpustíme máslo a závitky na něm osmahneme. Očištěné papriky pokrájíme na kostičky, přisypeme k závitkům, přidáme tymián, přelijeme vývarem a vaříme 30 minut. Nakonec omáčku zahustíme jíškou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept