Pečené kuře se žampionovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře se žampionovou omáčkou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13380 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Estragon |
1000 g | Kuře |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
0,1 l | Víno bílé |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 212,5mg |
Draslík | 806,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Kuře, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuře se žampionovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře potřeme směsí soli, pepře a papriky zevnitř i na povrchu. V pekáči na rozpáleném oleji kuře po obou stranách opečeme. Na maso položíme omyté snítky estragonu, podlijeme bílým vínem a pod pokličkou pečeme v troubě asi 50 minut. Během pečení maso občas podléváme. |
2 | Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, přisypeme je k masu, přilijeme smetanu a bez pokličky pečeme vše ještě 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.