Recept

Filé zapékané s bazalkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13385

Ingredience

1 ks Bazalka
5 ks Cibulka jarní
800 g Filé z aljašské tresky
150 g Mozzarella
2 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
600 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 290kJ
2% Sacharidy 9 g
14% Tuky 11 g
22% Sodík 440 mg
81% Bílkoviny 46 g

Filé zapékané s bazalkou postup přípravy receptu:

1

Filé omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme, zakapeme octem. Omytá rajčata nakrájíme na kolečka, oloupanou cibulku na kroužky. Bazalku opláchneme, lístky otrháme, nasekáme, několik celých ponecháme na ozdobu.

2

Do vymaštěné zapékací mísy položíme větší část nakrájených rajčat, posypeme je cibulkou, bazalkou, osolíme a opepříme. Na rajčata vložíme porce filé a pokapeme je olivovým olejem.

3

Mozzarellu nakrájíme na plátky a se zbylými rajčaty položíme na filé.

4

Pokrm zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut. Při podávání ozdobíme lístky bazalky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept