Recept

Fazolkový nákyp s rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13386
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

500 g Fazolky mražené
40 g Máslo čerstvé
4 dl Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej stolní
23,2 g Rýže dušená
300 g Salám drůbeží
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 394kJ
7% Sacharidy 26 g
19% Tuky 14 g
14% Sodík 280 mg
44% Bílkoviny 24 g

Fazolkový nákyp s rýží postup přípravy receptu:

1

Mražené fazolky podusíme v osolené vodě do měkka a scedíme je.

2

Mouku nasucho opražíme, po vychladnutí ji rozmícháme s mlékem a uvaříme hustou omáčku.

3

Do vymaštěné zapékací mísy urovnáme ve vrstvách fazolky, vařenou rýži, nadrobno nakrájený salám a vše zalijeme připravenou omáčkou. Povrch poklademe vločkami másla, přelijeme vejci rozšlehanými s trochou mléka a posypeme strouhankou.

4

Pokrm upečeme v mírně vyhřáté troubě a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept