Fazolkový nákyp s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolkový nákyp s rýží
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13386 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Fazolky mražené |
40 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
23,2 g | Rýže dušená |
300 g | Salám drůbeží |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 134,1mg |
Draslík | 276,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolky mražené, Olej stolní, Rýže dušená, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Salám drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolkový nákyp s rýží postup přípravy receptu:
1 | Mražené fazolky podusíme v osolené vodě do měkka a scedíme je. |
2 | Mouku nasucho opražíme, po vychladnutí ji rozmícháme s mlékem a uvaříme hustou omáčku. |
3 | Do vymaštěné zapékací mísy urovnáme ve vrstvách fazolky, vařenou rýži, nadrobno nakrájený salám a vše zalijeme připravenou omáčkou. Povrch poklademe vločkami másla, přelijeme vejci rozšlehanými s trochou mléka a posypeme strouhankou. |
4 | Pokrm upečeme v mírně vyhřáté troubě a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.