Recept

Uzenářská vepřová plec

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13387

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Kečup
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Párky jemné
20 g Slanina vepřová
250 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 112kJ
2% Sacharidy 8 g
53% Tuky 40 g
9% Sodík 187 mg
47% Bílkoviny 27 g

Uzenářská vepřová plec postup přípravy receptu:

1

Omytou plec lehce naklepeme, protkneme polovinou párku, osolíme a necháme chvíli odležet.

2

Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme na oleji, vyjmeme ji, na tuku zpěníme jemně pokrájenou cibuli. Shrneme ji stranou, vložíme maso, krátce opečeme po všech stranách, opepříme a posypeme paprikou. Podlijeme trochou vody a dusíme. Během dušení maso obracíme a podléváme vodou.

3

Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme kečup, smetanu rozkvedlanou s moukou a za stálého míchání povaříme. Přidáme rozškvařenou slaninu, naporcované maso, zbylý párek, rozkrájený na kolečka, vše krátce prohřejeme.

4

Podáváme s rýží nebo s houskovými knedlíky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept