Recept

Telecí plec po milánsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13388
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Bujón hovězí
30 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Kečup
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Telecí plec

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 101 kcal
Kilojoule 423kJ
2% Sacharidy 6 g
41% Tuky 31 g
23% Sodík 462 mg
24% Bílkoviny 13 g

Telecí plec po milánsku postup přípravy receptu:

1

Omytou plec nakrájíme na stejně velké kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou mrkev, celer a lehce osmahneme.

2

Do základu přidáme kousky masa, kečup, bujónovou kostku, nasekanou petrželku, sůl, pepř a trochu vody. Zvolna dusíme, až maso téměř změkne.

3

Poté vmícháme mouku, rozmíchanou se lžící vody, citronovou šťávu a chvíli povaříme.

4

Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept