Telecí plec po milánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plec po milánsku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13388 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Bujón hovězí |
30 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Telecí plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 53,9mg |
Draslík | 262,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí plec po milánsku postup přípravy receptu:
1 | Omytou plec nakrájíme na stejně velké kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou mrkev, celer a lehce osmahneme. |
2 | Do základu přidáme kousky masa, kečup, bujónovou kostku, nasekanou petrželku, sůl, pepř a trochu vody. Zvolna dusíme, až maso téměř změkne. |
3 | Poté vmícháme mouku, rozmíchanou se lžící vody, citronovou šťávu a chvíli povaříme. |
4 | Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.