Bramborák s kapustou a Nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborák s kapustou a Nivou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13391 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory vařené ve slupce |
300 g | Kapusta hlávková |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Šunka dušená |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 44,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 100,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Kapusta hlávková, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborák s kapustou a Nivou postup přípravy receptu:
1 | Omytou kapustu nakrájíme na proužky, přelijeme vroucí osolenou vodou a blanšírujeme asi 5 minut. Vodu slijeme, kapustu propláchneme, necháme okapat. |
2 | Oloupané brambory nahrubo nastrouháme, šunku nakrájíme na kostičky. |
3 | Ve dvou pánvích rozpustíme máslo. Do každé nasypeme 50 g šunky a opečeme ji. Přidáme brambory s kapustou a rozprostřeme je přes šunku. Osolíme, opepříme a upěchujeme lžící. Bramborák osmažíme po obou stranách do křupava. |
4 | Sýr rozkrájíme na plátky a rozložíme na upečené placky. Pánve přiklopíme pokličkou a smažíme ještě 3 minuty, až se sýr roztaví. |
5 | Na každý talíř položíme půlku bramboráku a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Nivu můžeme nahradit Hermelínem nebo bylinkovým Brie.