Recept

Kapr na víně se žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13393

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Kapr obecný
10 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej stolní
0,5 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Víno bílé
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 285 kcal
Kilojoule 1 191kJ
1% Sacharidy 2 g
17% Tuky 13 g
15% Sodík 295 mg
66% Bílkoviny 37 g

Kapr na víně se žampiony postup přípravy receptu:

1

Omyté a očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet.

2

Poté maso osušíme, osolíme, vložíme na pánev s rozehřátým olejem a máslem, zvolna opékáme asi 5 minut. Porce obrátíme, podlijeme vínem, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a vše dusíme, až kapr změkne.

3

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept