Recept

Telecí medailonky se smetanovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13399

Ingredience

200 g Fazolové lusky zelené
25 g Houby sušené
200 g Květák
2 ks Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
250 g Nudle široké
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
250 ml Víno bílé
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 081kJ
22% Sacharidy 80 g
27% Tuky 20 g
16% Sodík 321 mg
80% Bílkoviny 45 g

Telecí medailonky se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na medailonky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Medailonky zprudka opečeme v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách, vyjmeme je a uložíme na teplém místě. Vložíme oloupané a pokrájené šalotky a osmahneme je. Přilijeme smetanu s vínem, přidáme namočené houby, povaříme.

2

Očištěnou zeleninu rozkrájíme na kousky, podusíme je na 30 g másla, podlijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 20 minut.

3

Těstoviny uvaříme podle návodu, slijeme je, omastíme máslem a podáváme s masem přelité omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept