Jednoduchý recept

Bílá polévka z drůbeže

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Bílá polévka z drůbeže 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 134
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

30 g Celer bulvový
600 g Kuřecí drůbky
70 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Mrkev kořen
30 g Petržel kořen
10 g Petržel - nať
60 g Rýže loupaná
7 g Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 816kJ
4% Sacharidy 14 g
22% Tuky 16 g
16% Sodík 328 mg
24% Bílkoviny 13 g

Bílá polévka z drůbeže postup přípravy receptu:

1

Pečlivě očištěné a opláchnuté drůbky a vnitřnosti zalijeme vodou, mírně osolíme, uvedeme do varu a zvolna vaříme, až změknou.

2

Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, vše uvaříme doměkka a scedíme.

3

Dávku prosáté mouky za občasného promíchání mírně opražíme na sucho a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z drůbků a zeleniny.

4

Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání nejméně půl hodiny zvolna vaříme.

5

Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.

6

Nakonec do polévky vložíme maso z drůbků a vnitřností, které jsme nakrájeli na menší kostičky, rýži uvařenou v osolené vodě, propláchnutou a okapanou, máslo a polévku ještě krátce povaříme.

7

Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Poznámka

Voda pitná: (na vývar z drůbků)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept