Švýcarský guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarský guláš
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13402 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
200 g | Špagety, Makarony vařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr Gouda 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 94,5mg |
Draslík | 449,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Špagety, Makarony vařené, Sůl, Sýr Gouda 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švýcarský guláš postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na nudličky a spolu s rozkrájenou šunkou za stálého míchání osmahneme na oleji, přidáme jemně pokrájenou cibuli a smažíme minutu. Zaprášíme moukou, paprikou a znovu osmahneme. |
2 | Nakonec maso zalijeme smetanou a 4 lžícemi vody, osolíme, 2 minuty podusíme. |
3 | Hotový guláš rozdělíme na talíře, obložíme uvařenými makarony a posypeme nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.