Zadělávané žaludky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zadělávané žaludky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13405 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
0,5 ks | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový květ |
4 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
2 ks | Pepř černý celý |
0,5 ks | Petržel kořen |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
600 g | Žaludky drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 20,3mg |
Draslík | 439,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Muškátový květ, Nové koření celé, Olej stolní, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Smetana 12% (konzumní), Žaludky drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zadělávané žaludky postup přípravy receptu:
1 | Omyté drůbeží žaludky zalijeme vařící vodou, osolíme, přidáme pepř a nové koření, vaříme do poloměkka. Přidáme kousek cibule, očištěnou kořenovou zeleninu a dovaříme do měkka. |
2 | Z oleje, másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru z drůbků, rozšleháme a vaříme 20 minut. |
3 | Omáčku procedíme, přidáme smetanu, mléko, špetku květu, vložíme žaludky, rozkrájené na plátky, krátce podusíme. |
4 | Podáváme s těstovinami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.