Vepřový guláš s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový guláš s pórkem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13406 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
600 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová plec |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 112,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej stolní, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový guláš s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme po všech stranách na oleji. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a zvolna dusíme asi 30 minut. |
2 | Očištěnou mrkev a pórek rozkrájíme na kolečka, oloupané brambory krájíme na kostičky. Přidáme k masu a ještě 20 minut společně dusíme. Nakonec guláš podle chuti osolíme a opepříme, před podáváním posypeme nasekanou petrželkou. |
3 | Podáváme s chlebem nebo se zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.