Recept

Řízky z vepřového bůčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 13411
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Eidam cihla 40%
4 ks Vejce slepičí
800 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 995 kcal
Kilojoule 4 163kJ
1% Sacharidy 4 g
129% Tuky 97 g
13% Sodík 268 mg
44% Bílkoviny 25 g

Řízky z vepřového bůčku postup přípravy receptu:

1

Omytý bůček vykostíme a umeleme. Maso osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný sýr a dvě vejce, vše dobře promícháme. Z hmoty vytvarujeme váleček, zabalíme do fólie, necháme do druhého dne v chladničce.

2

Z válečku nakrájíme kolečka, obalíme je v mouce, rozšlehaných vejcích, ve strouhance a usmažíme na oleji.

3

Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept