Řízky z vepřového bůčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky z vepřového bůčku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13411 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
800 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 286,4mg |
Draslík | 305,3mg |
Vláknina | 366,1mg |
Vitamín A | 201,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky z vepřového bůčku postup přípravy receptu:
1 | Omytý bůček vykostíme a umeleme. Maso osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný sýr a dvě vejce, vše dobře promícháme. Z hmoty vytvarujeme váleček, zabalíme do fólie, necháme do druhého dne v chladničce. |
2 | Z válečku nakrájíme kolečka, obalíme je v mouce, rozšlehaných vejcích, ve strouhance a usmažíme na oleji. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší. |
Poznámka
Servírujeme teplé.