Harula - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Harula
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13419 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
10 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Majoránka |
40 g | Mouka pšeničná hrubá |
50 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 4,0mg |
Draslík | 359,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Majoránka, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Harula postup přípravy receptu:
1 | Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a osolíme. Přidáme mouku, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěněnou na slanině, sádlo, rozetřený česnek a koření. Vše dobře promícháme. |
2 | Vzniklou řídkou kaši rozetřeme v tenké vrstvě na silně vymaštěný plech a zprudka upečeme v troubě do zlatova. |
3 | Upečenou harulu ihned nakrájíme a podáváme horkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.