Bramborový salát s celerem a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s celerem a jablky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13421 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Brambory vařené ve slupce |
200 g | Celer bulvový |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
200 g | Jablka |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Majonéza |
2 polévková lžíce | Olej salátový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 601,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Celer bulvový, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Jogurt bílý, Majonéza, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej salátový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s celerem a jablky postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a spolu s uvařeným celerem nakrájíme na plátky. Přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a na plátky pokrájená jablka, zakapeme citronovou šťávou a olejem. |
2 | Majonézu smícháme s bílým jogurtem, přidáme hořčici, sůl, pepř, podle chuti špetku cukru a lehce vmícháme do salátu. |
Poznámka
Servírujeme studené.