Kořeněný vepřový bok na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný vepřový bok na grilu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13424 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 špetka | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Oregano čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 91,8mg |
Draslík | 327,8mg |
Vláknina | 192,7mg |
Vitamín A | 54,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Kmín drcený, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněný vepřový bok na grilu postup přípravy receptu:
1 | Omytý bůček nakrájíme na porce. Utřeme česnek se solí a drceným kmínem, přidáme oregano, zakapeme olejem. |
2 | Porce masa naklepeme a potřeme připravenou směsí. Necháme chvíli odležet. |
3 | Maso grilujeme zvolna na předehřátém roštu po obou stranách asi 10 minut. Upečený bůček osolíme solí, smíchanou s paprikou, pepřem a chilli kořením. |
Poznámka
Podáváme s opečenými krajíčky chleba a se zelným salátem. Servírujeme teplé.