Recept

Vepřové kostky na jehle

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13426

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
2 ks Jalovec
1 ks Paprikové lusky čerstvé
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
150 g Slanina vepřová
500 g Vepřová krkovička
1 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 392kJ
4% Sacharidy 16 g
59% Tuky 44 g
16% Sodík 316 mg
41% Bílkoviny 23 g

Vepřové kostky na jehle postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na kostky a mírně naklepeme. Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka, očištěnou papriku rozkrájíme na kolečka nebo proužky a na kostičky krájíme slaninu.

2

Červené víno smícháme s rajčatovým protlakem, přidáme jalovec, rozmačkaný bobkový list a dobře vše promícháme.

3

Připravené maso napichujeme střídavě s cibulí, slaninou a paprikou na jehly, které položíme na alobal. Přelijeme marinádou, dobře zabalíme a necháme chvíli odležet v chladu.

4

Pokrm pečeme na grilu nebo ve vyhřáté troubě.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept