Mangové rohlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mangové rohlíčky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1343 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Cukr pomerančový |
3 polévková lžíce | Cukr třtinový |
4 kávová lžička | Likér mandlový - Amaretto |
3 ks | Mango |
250 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Ostružiny |
2 polévková lžíce | Sirup javorový |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 89,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Cukr třtinový, Mango, Ostružiny, Sirup javorový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr pomerančový, Likér mandlový - Amaretto, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mangové rohlíčky postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve vypracujeme soudržné těsto z mouky, másla, cukru a pomerančového cukru. Zabalené do fólie odložíme zhruba na 30min do lednice. |
2 | Mango oloupeme, oddělíme od pecky a dužinu nakrájíme na kostičky. Pokapeme mandlovým likérem, citronovou šťávou a necháme asi na 5min odležet. |
3 | Ostužiny omyjeme, necháme okapat a poté rozmixujeme. Pyré dobře promícháme s javorovým sirupem a cukrem. Vmícháme ochucené mango. |
4 | Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát a nakrájíme na čtverce cca 10x10cm. |
5 | Troubu předehřejeme na 180C. |
6 | Na plátky těsta rozdělíme ostružinové pyré, těsto od jednoho cípu zavineme a ohneme do tvaru rohlíčku. Potřeme rozšlehaným žloutkem a naskládáme na plech. |
7 | Pečeme cca 20minut. |
Poznámka
pomerančový cukr=cukr s pomerančovým aroma