Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13433
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
20 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Olej stolní
1 polévková lžíce Petržel - nať
1000 g Slepice
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 118kJ
2% Sacharidy 9 g
31% Tuky 23 g
19% Sodík 373 mg
110% Bílkoviny 62 g

Zadělávaná slepice postup přípravy receptu:

1

Očištěnou slepici naporcujeme, zalijeme vařící vodou, osolíme a zvolna vaříme do poloměkka. Potom přidáme oloupanou, rozpůlenou cibuli a kořenovou zeleninu, vaříme vše do měkka.

2

Z oleje, másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem ze slepice, rozšleháme a vaříme nejméně 20 minut za častého míchání.

3

Do omáčky přilijeme mléko, uvedeme znovu do varu, přidáme koření, sůl, nasekanou petrželku a částečně vykostěné porce slepice. Vše jen prohřejeme.

4

Podáváme s těstovinami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept